Annons

Annons

Spagetti med ugnsrostad paprikasås

ugnsrostad pastasås

I sommar har jag ofta gjort zucchinispagetti, alltså en raw spagetti som görs av spiraliserad zucchini. Det är enkelt, nyttigt, gott och går fort att svänga ihop. Men för det behöver man en ”grönsakstwister” som kostar några tior på E-bay, välinvesterade slantar om du frågar mig! Man skulle också kunna välja spagettipumpa (som just nu växer och frodas i min köksträdgård med sällan skådad kraft!) eller för den delen helt vanlig, underbar spagetti. På marknaden finns idag en uppsjö varianter av bönpastor som dessutom brukar vara vegan, det gör mig alldeles extra glad.

Annons

Mycket mer pasta hittar ni också i det rykande färska numret av Femina!

Annons

————–

Ugnsrostad pastasås | 2 portioner
2 paprikor
½ gul lök
½ dl solroskärnor
några kvistar basilika
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
+ spagetti

Dela paprikorna på hälften eller i grova klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg paprikor (med skalet upp) och lök på bakplåt och rosta på 250 grader i ugnen tills paprikornas skal blir svart och löken mjuk.
Lägg paprikorna i plastpåse och låt svalna något, dra sedan loss skalen.
Mixa paprikor, lök, solroskärnor, basilika och vitlök till en slät sås, smaka av med salt och svartpeppar innan du blandar samman med pastan.


9 kommentarer

Annons


Laddar