Annons

Annons

Spagetti med linsfärssås

Ett stående basrecept i min vardag är den här enkla linsfärssåsen som är en perfekt vegetarisk variant på den klassiska köttfärssåsen. Linserna blir snabbt klara, utan att behöva förkokas eller blötläggas som bönor. Dessutom mycket, mycket billigare och klimatsmartare än köttfärs.

Annons

Vill man lyxa till rätten kan man tillsätta några morötter och stjälkar selleri samt någon deciliter rödvin som ger extra mustighet till rätten. Späder man istället linsfärsen med vatten eller buljong funkar den utmärkt att också äta som soppa – så kan du variera maten så du slipper äta likadana rester!

Spagetti med linsfärssås
2,5 dl röda linser
400 g krossade tomater
5 dl vatten
1 stor gul lök
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
½ tsk chilipulver
salt, svartpeppar
+ spagetti

Skala och strimla löken. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken med salt, peppar och chilipulver tills den mjuknat och börjar få färg. Tillsätt linserna, krossade tomater, vatten, lagerblad och vitlöken (krossad med sidan av en kniv). Låt koka 20 minuter utan lock. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. Rör ner oreganon.
Servera med spagetti.


4 kommentarer

Annons


Laddar