Hemgjort godis på ett kick? Javisst! Och det här receptet är inte bara snabbt att göra, det är riktigt enkelt också. Så imponera på dina vänner med hemmagjord jordnötsfudge till helgens melodifestivalstittande.
Jordnötssmör kan man göra genom att helt enkelt mixa samman jordnötter till ett slätt smör eller behålla lite chunky om man föredrar det. Vill man variera sig kan man istället göra ”smör” av t.ex. hasselnötter, mandel, valnötter eller cashew och utbudet på färdiga nötsmör i affärerna är ju faktiskt rätt bra idag.
Trevlig helg på dig!
Snabb jordnötsfudge på 4 ingredienser | ca 15 bitar
1 dl agavesirap
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosolja
2 krm vaniljpulver
Lägg ingredienserna i en kastrull, sätt på värmen och låt ingredienserna smälta samman. När blandningen är slät och jämn tar man den från värmen och häller upp i formar eller en form (ca 15×15 cm) klädd med plastfolie. Strö eventuellt lite hackade jordnötter eller kakaonibs över. Ställ i kylskåp och låt stelna ett par timmar (frys om det ska gå snabbare).
Skär i bitar och förvara i kylskåp.