Annons

Annons

Scones med apelsin, tranbär & mandel

scones_apelsin_mandel_tranbar
Godmorgon vänner! Jag hoppas att ni unnar er långa, härliga frukoststunder med starkt kaffe och godsaker att äta till. Igår svängde jag ihop det här sconesbrödet till frukost och det blev en riktig fest! Och jag säger svänger ihop, för det är just så det går till när man bakar scones. Det tar bara några minuter att blanda ihop degen och sedan behövs det max en kvart för gräddning i ugn och vips kan man duka upp med nybakat på frukostbordet. Med alla de nattjästa bröd jag brukar baka känns det här som rena rama magin.

Annons

Scones med apelsin, tranbär & mandel
4 dl dinkelmjöl
50 g mjölkfritt margarin, smör eller rapsolja
½ apelsin, zest
½ dl torkade tranbär
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl havremjölk

Blanda mjöl, fett, zest, tranbär, bakpulver och salt i en bunke. Tryck ut margarin eller smör med baksidan av en sked eller fingertopparna. Häll i mjölken och rör snabbt ihop till en deg.
Mjöla händerna lätt och forma degen till en rundel, platta till och skär ett kors över brödet.
Baka på 250 grader i ca 10-15 minuter.


Kommentera

Annons


Laddar