Annons

Annons

Rostad blomkålsröra

blomkalsrora
blomkal_vitlok

Vad sägs om en god röra inför helgen, något som funkar såväl att dippa chips eller grönsaksstavar i som tillbehör till söndagsmiddagen och pålägg till långfrukostarna eller packas med en sallad i utflyktskorgen? Jag gillar mat som kan användas till mycket, som kan förberedas en dag då man har lite ledig tid och sedan användas under dagar kommande vecka när matlagningstiden kanske är mer begränsad eller man helt enkelt bara vill lägga sin tid på annat.

Annons

Med det sagt önskar jag er alla ett fint veckoslut så hörs vi igen på måndag!

___

Rostad blomkålsröra
1 blomkålshuvud
1 vitlök
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
2 kryddmått spiskummin
1 msk citronsaft
1 tsk sesamolja eller efter smak
chili- eller cayennepeppar att dofta över

Bryt blomkålen i buketter, skär vitlöken rakt över och lägg allting på en bakplåt och ringla lite olja över, krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter eller tills blomkålen är helt mjuk.
Förflytta blomkålen till en skål och pilla ut vitlöksklyftorna ur skalet. Mixa samman till ett slätt mos och krydda med spiskummin, citronsaft, sesamolja. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i en skål, ringla lite olivolja över och dofta chilipeppar över.


3 kommentarer

Annons


Laddar