Annons

Annons

Rawtryfflar med citron & lakrits

rawbollarlakritscitron

Rawbollar eller chokladtryfflar, ja, detta är någon slags hybrid mellan två goda ting. Inspirationen till dessa godbitar fick jag i fredags när jag lunchade ihop med mina bloggkollegor här på Femina, underbara Diana och Ida och dessutom Daniella som numera bloggar på Elle och Ulrika från Plodder PR. En helt ljuvlig start på helgen med andra ord!

Annons

På maten fick jag en kopp havrelatte med en superläcker rawboll med smak av lakrits och citron. Det här ville jag hem och svänga ihop själv också. Sagt och gjort – här har ni receptet!

rawtryfflarlakritscitron

Rawtryfflar med citron & lakrits
100 g choklad, jag valde en vegansk med ca 70% kakaohalt
1 1/2 dl havregrädde
1 dl hackad mandel
1/2 dl kakaonibs
1/2 dl chiafrö
1/2 dl oskalade sesamfrö
1/2 dl torkade gojibär, tranbär eller russin
1 citron, zest
1 tsk lakritspulver
+ svart sesamfrö att rulla i

Koka upp grädden. Hacka chokladen och rör ner i grädden. Blanda i övriga ingredienser. Ställ i kylskåp tills massan stelnat. Forma bollar och rulla i svart sesam.


Kommentera

Annons


Laddar