Annons

Annons

Raw glass

Karoline
Först och främst – HEJ!! Jag heter Karoline, är kokboksförfattare och bloggare som kommer gästblogga här på Femina i sommar.  Min förhoppning är att kunna bjuda er på lite härlig matinspiration, enkla recept med inte allt för många ingredienser och lite vegetarisk finurlighet!
Raw vegan bananglass

Sommar och glass hör ihop som senap och ketchup, ler och långhalm. Och med detta recept kan du verkligen äta din glass i stooora lass hela sommaren lång. Allt man egentligen behöver för att göra en riktigt krämig och len glass är, hör och häpna, bananer. Skala dem, bryt i bitar och frys in, när de är djupfrysta är det bara till att ta fram och mixa till glass. Svårare behöver det alltså inte vara att göra egen glass fri från tillsatser eller processat socker, laktos och animaliska produkter.

Jag smaksätter gärna med kakao och en nypa salt, men även med rostade nötter eller färska bär direkt från trädgården nu när de är i säsong.

Bananerna kan ligga infrysta i veckor och till och med månader i plastbehållare eller fryspåsar, redo att plockas fram när glassuget sätter in. Så släng aldrig mer de där lite övermogna bananerna i fruktskålen, lägg dem i frysen istället och vänta till en riktigt solig dag!

Raw vegan bananglass

RAW VEGAN BANANGLASS

bananer
ev. smaksättning som kakao, kakaonibs (gärna raw), jordnötter eller bär
ev. kokosmjölk eller annan vegetabilisk mjölk

Något recept behövs nästan inte. Frys bara in valfri mängd bananer, två stycken är lagom för en ganska stor portion.
Ta fram bananerna och låt de tina ca 5 minuter. Mixa sedan slätt, har mixern det lite kämpigt går det oftast lättare om man tillsätter lite mjölk eller kokosmjölk när man mixar. Smaksätt glassen genom att tillsätta några matskedar kakao, jordnötter eller bär under mixningen.

Chokladglassen toppade jag med lite strössel i form av bipollen.

Annons

SUGEN PÅ MER GLASS? LÄS MER:
Vegansk jordgubbsglass
Svalkande hallon- och persikoglass
Vaniljglass med krossad choklad


Kommentera

Annons


Laddar