Annons

Annons

Ramen – japansk nudelsoppa

misosoppa
misosoppa_vegan

Den japanska rätten ramen verkar vara maten på allas läppar för tillfället. Och jag spår att det kommer bli en återkommande vardagsrätt i mitt kök i höst. Du plockar ihop lite goda grönsaker, skivar, häckar och serverar dem med en rykande buljong och nudlar. Alltså härligt värmande höstmat samtidigt som det är fräscha, pigga smaker. Frammåt vintern kan man med fördel byta salladslöken mot purjo och servera tunt skivad morot och röd- eller vitkål. Allehanda alger kan också strösslas på. Tänk pyttipanna i soppformat som äts med pinnar och fiska upp buljongen med sked eller drick ur skålen.

Annons

Får du inte tag på miso kan det bytas mot en god buljong istället.

___

Ramen | 1 portion
ca 80 g nudlar
1 ½ dl gröna sojabönor
½ pak choy
1-1½ salladslök
½ kruka koriander
1 champinjon
2×1 cm ingefära
1/4 chili

Buljong
3 ½ dl vatten
1 msk misopasta
1 tsk tamari

Skär pak choyen i klyftor och låt koka med nudlarna och sojabönor tills nudlarna är mjuka. Slå av vattnet och lägg ingredienserna i en portionsskål. Toppa med korianderblad, skivad salladslök, champinjon, finhackad ingefära och chili.
Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull och värm tills det sjuder. Häll över ingredienserna i skålen. Redo att äta!


Kommentera

Annons


Laddar