Annons

Annons

Rabarberkompott med vanilj & chia

rabarberplanta
rabarberkompottchia

Ju längre inpå sommaren vi kommer desto mer brukar det gå att skörda på sin lilla livsplätt. Vi har såklart redan alla sköna ogräs och bladväxter, dessutom har sparrisarna börjat kika upp ur jorden och så har vi såklart vår älskade surpuppa – rabarbern. Tidigare än all annan frukt och bär i trädgården och en av de växter som jag tycker är allra snyggast också. Jag skulle nog kunna säga att ha en riktigt storvuxen rabarb, som hämtad ur en Pettson och Findus-bok, är lite av en livsdröm jag har.

Annons

Kanske äter jag så mycket rabarb varje försommar att mina plantor aldrig hunnit bli så stora. Men hur kan man lägga band på sig själv när det är så gott med kompott?

___

Rabarberkompott med chia
6 dl rabarber, skuren i bitar
1 dl vatten
1-2 msk agavesirap
1 krm äkta vanilj
1 ½ msk chiafrö

till servering t.ex. havremjölk, kokos/mandelspån & kronblad från tusensköna

Lägg rabarber, vatten, sirap och vanilj i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter, det är gott när rabarbern fortfarande håller ihop i formen, och tag sedan från värmen. Låt svalna och blanda i chiafröna. Låt kompotten stå några timmar i kylskåp och bli riktigt kall, jag brukar lämna den över natten och äta till frukost med havremjölk.


1 kommentar

Annons


Laddar