Annons

Annons


Pralin med kaffebönor & kanel

kaffekanelpralin

Jag ångar på ända in i kaklet med julgodis och sötsaker. Här i Skåne har det ju inte ens hunnit bli kallt än så julkänslorna lyser ändå med sin frånvaro. Det blir nog till att fira en andra jul framåt januari eller februari när snön kan tänkas komma. Och fram tills dess gör jag mitt bästa för att framkalla julandan med kanelpraliner.

___

Pralin med kaffebönor & kanel
200 g choklad, t.ex. mjölkfri
kaffebönor
2 tsk kanel
ev. 1 ½ dl quinoapuffar

Smält hälften av chokladen i vattenbad och finhacka den andra, tag den smälta chokladen från värmen och tillsätt resterande choklad. Rör om tills allt smält och tillsätt eventuellt puffad quinoa. Låt svalna något.
När chokladen är så sval att man kan rulla bollar av den med händerna är den perfekt. Ta nu en teskedsstor bit choklad och tryck i en kaffeböna, lägg på bakpapper. Fortsätt tills all choklad tagit slut och strö sedan kanel över, rulla runt pralinerna så de får kanel runt om.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar