Annons

Annons

Potatisgratäng

potatisgratang

Ute härjar en storm vid namn Gorm och jag kryper in i min stuga, lyssnar på vinden som viner in under takstolarna och ruskar om fasaden. De allra sista bladen skakas av träden och vintern är oåterkalleligt här. Säsongen för comfort food är i sitt esse och jag njuter av att få äta säsongens rotsaker, som här i denna traditionella potatisgratäng men nu i helt växtbaserad upplaga.

Annons

___

Potatisgratäng
10-15 potatisar
1 gul lök
4 dl havregrädde
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Skala potatisen och skiva den tunt. Skala och hacka löken. Lägg ett lager potatis i botten av en ugnsfast form, strö hälften av löken över, fortsätt varva potatis och lök och avsluta med ett lager potatis.
Blanda havregrädde med senap, salt och svartpeppar och häll över gratängen.
Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1 ½ timme eller tills potatisen mjuknat. Får ytan för mycket färg kan man lägga ett bakplåtspapper över.

potatisgratang_


Kommentera

Annons


Laddar