Annons

Annons

Persiskt hummuswrap

persiskwrap

På höstmarknaden i Birmingham åt jag persisk streetfood och med ens kom hemlängtan över mig. Det låter kanske konstigt men när jag varit hemifrån ett par dagar längtar jag alltid efter köket och att få laga mat igen. Och just det där wrapet jag åt gav mig så mycket ideer och inspiration.

Annons

Förutom hummus är det här wrapet fyllt med färsk koriander, mynta, granatäpple och pistagenötter. Fram tills i somras hade jag väldigt svårt för koriander men sen hände något och nu är färsk koriander min största craving. Jag tror nog faktiskt att jag kommer få odla koriander i halva trädgårdslandet till nästa säsong för att tillgodose husbehovet.

Annons

___

Persiskt wrap
hummus
färsk koriander
rostade pistagenötter
granatäpplekärnor
några blad mynta
citronsaft
tunnbröd

Gör din favorithummus! Förslagsvis blötlägger du 3 dl gula ärtor över natten och kokar dem sedan mjuka. Mixa samman ärtorna med ca 1/2 dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 msk citronsaft och tillräcklig mängd av kokvattnet för att det ska bli en bra konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar, sesamolja, spiskummin och chilipeppar.

Bred ordentligt med hummus på tunnbrödet och toppa med koriander- och myntablad, pistagenötter och granatäppelkärnor. Avsluta med att pressa över citronsaft.

Var heller inte rädd för att variera fyllningen, t.ex. strimlad rödlök, oliver och halverade cocktailtomater är också gott ihop med övriga ingredienser.


2 kommentarer

Annons


Laddar