Annons

Annons

Pasta med gräddig grönkål & citrussås

gronkalspasta

Ännu en måndag i våra liv och självklart en köttfri sådan. Jag är i London och äter samosas, burritos, persiska wraps och curry men har förberett ett alldeles underbart litet recept till er, nämligen en gräddig grönkålspasta med citrus, chili och salvia. En härlig, fräsh vinterrätt som faktiskt ger mig lite hemlängtan så jag kan svänga ihop den igen.

Annons

___

Pasta med gräddig grönkål & citrussås
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
10 salviablad
5 stora blad grönkål
4 dl havregrädde
2 dl vatten/kokspad
1 citron, zest samt saft från halva frukten
½-1 tsk chiliflingor
1 krm muskotnöt

300-400 g spagetti

Hacka schalottenlök, vitlöksklyftor och salviablad. Stek i olja med salt och svartpeppar tills löken börjar få färg. Repa och finhacka grönkålen, tillsätt denna till pannan och fräs tills grönkålen mjuknat lätt. Tillsätt havregrädde, citronsaft och chiliflingor. Låt sjuda medan spagettin kokas.
Tillsätt den kokta spagettin samt lite kokspad till såsen, rör om så allt fördelas väl. Ringla olivolja över och tillsätt zitronzest samt riven muskotnöt.


Kommentera

Annons


Laddar