Annons

Annons

One pot pasta

På tal om rester, vad har du för grönsaker som ligger och skräpar i kylskåpet just nu? Använd dem idag – i en one pot pasta. Här kan man mixa och blanda precis som man vill och använda just vad man har hemma. Jag gjorde ett riktigt skördekok med zucchini och svartkål från trädgårdslandet, citrontimjan och salvia från örtgården och ängschampinjoner som växer i hagen bakom huset. Dessutom tärnade jag i ett par tomater som min granne Sigvard odlat och så snällt delat med sig av. Helt hemmaodlat med andra ord sånär som på kryddorna och pasta.

Annons

I en one pot pasta lagar man, som namnet antyder, allt i samma kastrull. Alltså – mindre disk och mer smak när allt får koka ihop tillsammans.

One pot pasta | 4 portioner
2 nävar champinjoner
3 tomater
1 knippe svartkål
1 squash
3 vitlöksklyftor, krossade
350 g spagetti
ca 6 dl vatten
5 salviablad
1 knippe citrontimjan
1 tsk chilipulver
salt & svartpeppar

Dela champinjoner, tomater, svartkål och squash i bitar.
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs champinjoner och tomater tills de mjuknat och vätskat sig ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och koka under omrörning tills pastan mjuknat. Tillsätt mer vatten vid behov.


4 kommentarer

Annons


Laddar