Annons

Annons

Morotssoppa med ingefära & koriander

morotssoppa_ingefärakoriander

Våren står för dörren men än hinner vi väl med ytterligare en vinterhet soppa? Denna baseras på morötter och får en fräsch, pigg smak av ingefära och färsk koriander. Snabblagad, enkel och väldigt smakrik denna köttfria måndag!

Annons

Vill du komma igång med vegomaten men vet inte riktigt hur eller var du ska starta? Prova att införa just en soppdag i veckan och variera utifrån säsongens rotsaker och grönsaker så har du på ett riktigt enkelt sätt kommit igång. Dessutom tror jag att din mage kommer tacka dig och som om inte det vore nog så är det ofta riktigt plånboksvänlig mat. Soppor är verkligen en riktig räddare i nöden.

Annons

___

Morotssoppa med ingefära & koriander
4-5 morötter, skalad och skuren i bitar
3 små gula lökar, strimlade
2 stjälkar selleri, slantade
3 vitlöksklyftor, krossade
5 x 3 cm ingefära, skalad och skuren i bitar
½ chili
½ – 1 kruka koriander
1 liter vatten
salt & svartpeppar

Fräs lök, selleri och vitlök i lite olja, salta och peppra.
Tillsätt morötter, ingefära och chili när löken mjuknat och börjar få färg. Fräs ytterligare någon minut och slå sedan på vatten, tillsätt också koriandern och låt soppan puttra ca 15 minuter eller tills morötterna mjuknat. Låt svalna något och mixa sedan soppan slät i blender (för krämigast resultat) eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar eller tamari.


2 kommentarer

Annons


Laddar