Annons

Annons

Min bästa tomatsoppa

vegetarisksoppa

Snaaaaaart börjar jag kanske tröttna på julmaten. När era rester tagit slut eller ni tröttnat kan ni ju svänga ihop en omgång av den här soppan som jag kokte veckan innan jul.

Jag hade fantiserat ett par dagar om en riktigt ”hearty” tomatsoppa med pasta i. Alltså något riktigt mustigt, rikt och mättande. Så en dag passade jag på att laga till ett hopkok som lägligt nog blev färdig lagom till lunch. Jag åt tre portioner i en följd och kroppen fick så mycket mat att bearbeta så jag slocknade ett par timmar. Det fick bli kvällsarbete den dagen istället, men det var det värt. För ja, soppan var förbaskat bra.

Annons

Annons

Tomatsoppa med grönsaker och pasta
2 gula lökar, strimlade
2 morötter, slantade
2 stjälkar selleri, slantad
4 vitlöksklyftor, tunt skivad
500 g passerade tomater
ca 5-8 dl vatten eller till önskad konsistens
3 dl stora makaroner eller annan pasta
2 chilifrukter, finhackade
5 blad salvia, finhackade
1 tsk kummin, mortlad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
salt & svartpeppar

Stek lök, morot, selleri, vitlök, chili och salvia i olja tills löken mjuknat och börjar få lite färg. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten, koka upp och låt gärna koka 10-15 minuter. Tillsätt pastan (är koktiden mindre än 10 minuter kan du låta soppan sjuda några minuter innan pastan tillsätts).


6 kommentarer

Annons


Laddar