Annons

Annons

Mangoglass med passionsfrukt & havtorn

mangoglassmedpassionsfrukthavtorn

Fastän snön singlar ner mest varje dag så äter jag glass till frukost. För den här glassen är inte onyttigare än att den faktiskt funkar som frukost, i grund och botten är det nämligen bara en frusen smoothie. Vill man sen göra den än nyttigare kan man mixa i grönkål eller spenat, vetegräs- eller macapulver. Eller för den delen toppa med allehanda supergrejer. Jag blandade den mer exotiska passionsfrukten med havtorn som jag plockade vid brofästet i Malmö i somras och lite rundmynta som jag hittade i trädgården. Vanligtvis brukar den inte ha gröna blad såhär års men är man bara nyfiken och öppnar upp blicken för sin vardag kommer man se fantastiska saker. Som små blad av kryddig, grön mynta i mitten av vintern.

Annons

___

Mangoglass med passionsfrukt & havtorn
2 dl frusen tärnad mango
1 frusen banan
ca 1 dl havremjölk
ev. 1 msk agavesirap
½-1 passionsfrukt
1-2 msk havtorn

Mixa mango, banan, havremjölk och agavesirap till en slät, krämig glasskonsistens. Häll över till skål och toppa med passionsfrukt och havtorn.

mangoglass


3 kommentarer

Annons


Laddar