Kombon mandel och hallon är sannerligen en match made in heaven. Mandelmjölk har på sistone flitigt använts som vätska i många chiapuddingrecept, men gör man mandelmjölk själv kan man gärna, som i det här receptet, låta pulpan vara kvar. Det gör puddingen mer mättande, ger extra fibrer och än mer mandelsmak samtidigt som inget behöver gå till spillo. Win, win, win med andra ord!
Och ja, sen piffade jag med lite blommor av daggkåpa, för att det är tjusigt, somrigt och för att en kan.
___
Mandel & chiapudding med hallonswirl
1 dl mandel
4 dl vatten
3 msk vita chiafrö
1 tsk agave
1 krm vaniljpulver
2 dl hallon
daggkåpablommor
Lägg mandel i blöt över natten. Häll av vattnet och lägg mandel, nytt vatten, agave och vaniljpulver i en blender. Mixa till en grynig mandelmjölk och vänd i chiafrön. Häll upp i skålar och låt stå och svälla åtminstone 20 minuter men gärna en timme (du kan också ställa den i kylskåpet och låta stå flera timmar).
Mixa hallonen och söta eventuellt med agavesirap om du vill ha den sötare.
Servera puddingen med hallonsåsen och eventuellt daggkåpablommor.