Annons

Annons

Linsbiffar med citronzest & mejram

linsbiffar

Det är bannemig tur att jag har världens roligaste (och mumsigaste) jobb, för nu är det 7-dagars pass varenda vecka som gäller. På söndag ska jag och Elenore hålla i en liten grön workshop på Mossagårdsfestivalen, kom förbi om ni är sugna på en festlig helgaktivitet och befinner er här i söder.

Annons

Festligt värre blir det också med dessa linsbiffar. De är kryddade med citronzest och mejram och passar alldeles särskilt bra ihop med en stor somrig sallad, nypotatis och t.ex. en havretzatziki. Biffarna håller ihop bra så de lämpar sig kanske till och med för grillen om solen skulle titta fram i helgen.

___

Linsbiffar med citronzest & mejram
1 ½ dl gröna linser
1 ½ dl vit quinoa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
½ dl (knappt) psylliumhusk
½-1 citron, zest
1 msk tamari
en nypa torkad mejram

Koka linser och quinoa tills de mjuknat.
Riv lök och vitlök. Lägg samtliga ingredienser utan psylliumhusket i en bunke, mixa med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt husket och forma sedan biffar av färsen. Stek i olja.


3 kommentarer

Annons


Laddar