Annons

Annons

Jordgubbsglass

jordgubbsglass

Hur känner ni, saknar ni sommaren nått? Det gör faktiskt inte jag – alls! Men så går jag förstås fortfarande barfota då och då, dricker kaffe i trädgården, grillar, läser i hängmattan och äter en himla massa glass samtidigt som löven gulnar på träden och seglar ner på marken.

Annons

Doftpelargonen, Westerlund, som jag hittade för ett par veckor sedan växer så det knakar och fick bidra med ett par blad till strössel. Överhuvudtaget så gillar jag att strössla med ätliga blommor och fastän gott och väl halva oktober är gånget har jag än blommande ringblomma, daggkåpa, tagetes, lavendel, gurkört, kamomill, rosor och kärleksört i trädgården som på ett eller annat vis dagligen hamnar på min tallrik.

—————–

Vegan jordgubbsglass | 2 portioner
250 g frysta jordgubbar
100 g fryst banan
1 ½ dl havregrädde (kan uteslutas)
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver

Låt jordgubbar och banan tina ett par minuter. Mixa samman samtliga ingredienser – klart!
Toppa gärna med lite naturströssel – här har jag använt mig av hackad doftpelargon och bipollen.


4 kommentarer

Annons


Laddar