Såhär i början av året är det mycket snörvlighet, hosta och feber ute i landet och vill man rusta sig inför ”feberuari” kan det vara en god idé att dra fram råsaftcentrifugen. I den här juicen pressar jag morötter som är en bra rotsak i säsong, vinteräpple och citron som ger freschör samt ingefära och gurkmeja som är naturlig medicin mot det mesta.
Färsk gurkmeja börjar dyka upp i matbutikerna och finns också att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker. Men jag spår att 2016 blir gurkmejans år och innan året är slut tror jag att man kommer kunna hitta de här små rötterna i var, varannan affär.
___
Immunboostande morotsjuice med ingefära & gurkmeja
5 morötter
1 vinteräpple
1 citron
3×5 cm ingefära
1×5 cm gurkmeja
3 dl vatten eller till önskad smak
Skala eventuellt citronen, helt eller delvis.
Juica ingredienserna och späd med vatten till önskad smak.
___
Tips! Juica morötterna först och spara på fruktköttet, detta kan du göra rawfoodbollar med, morotskaka eller blanda i en bröddeg.