Annons

Annons

Havrekakor med tranbär & choklad

cranberrycookies

Okej, så här är det – jag fullkomligt älskar småkakor. Jag vill äta dem till eftermiddagskoppen med kaffe, när jag landar i soffan om kvällen, gärna någon gång där emellan och så många dagar i veckan jag kan. Nu förhåller det sig inte riktigt så att jag kakmonstrar loss på det viset och tur är nog trots allt det. Men faktum är att de här kakorna kan man ta både en och två av utan att skämmas. Ja, de skulle rent av kunna funka till frukost också.

Annons

___

Havrekakor med tranbär & choklad
3 dl havregryn
1 1/2 dl kokosmjöl
1 dl torkade tranbär
1 dl chokladknappar
1 dl mjuk kokosolja
4 msk honung/dadelsirap

Blanda samtliga ingredienser, forma bollar och tryck till dem lätt. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda på 175 grader tills kakorna fått fin färg, tar ca 10 min.

Känns degen torr och smular sönder när du ska forma till kakorna kan man tillsätta lite extra honung eller kokosolja.


Kommentera

Annons


Laddar