Annons

Annons

Granbarrslemonad

granbarrslemonad

Såhär års har naturens skafferi inte fullt lika mycket att bjuda på som under övriga årstider. För mig skänker därför den här tiden på året eftertanke till tiden före alla mataffärer, import och handel – när människor i de vinterkarga nordiska länderna samlade på sig råvaror, konserverade och lagrade för att klara hela året och nyttjade allt som fanns.

Annons

Så idag använder jag mig av en lite oväntad råvara – granbarr. Tillsammans med citron ger det smak åt den här drickan som smakar friskt, syrligt och lite, lite granskog.

granbarr
granbarrs_lemonad

Granbarrslemonad
1 kvist gran
1 citron
2 msk socker
1 ½ liter vatten

Skär citronen i skivor och lägg med grankvisten och socker i en värmetålig skål. Koka upp vattnet och häll det över övriga ingredienser. Ställ svalt i 2-3 dygn och sila därefter av.


Kommentera

Annons


Laddar