Annons

Annons

Glutenfritt bananabread

bananabread_

Från början hade min mormor ett recept på bananmuffins som var himmelens populärt bland kusinerna i min familj. Sedan gjorde jag om receptet till en tårtbotten ihop med lite choklad och dukade upp på min födelsedag för några år sedan. Och nu har jag tagit det ännu ett steg genom att göra receptet glutenfritt och utan raffinerat socker.

Annons

Doften av nybakat fyller huset och jag behöver nog inte säga att Lo tyckte att det luktade förträffligt.

bananabread

Bananabread
1 msk psylliumhusk
1 ½ dl vatten
2 bananer
3/4 dl dadelsirap el. honung
2 dl kokosmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
50 g smält smör
70 g hackad choklad (jag använde en med 86% kakaohalt)

Blanda psylliumhusket med vattnet och låt stå 10-15 minuter så det svälla.
Mosa bananerna med sirapen och blanda i resterande ingredienser. Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform.
Baka i ugnen på 200 grader tills en provsticka kommer upp torr och kakan fått fin färg.


5 kommentarer

Annons


Laddar