Annons

Annons


Februarisallad

februarisallad

Det känns kanske inte som högsäsong för sallad så här tidigt på året, samtidigt längtar jag efter fräsch och lätt mat efter all mastig, kryddig och varm vintermat. Grönsaker är såhär års huvudsakligen importerade och inte sådär smakfyllda och aromatiska som under skördemånaderna. Men det finns ju faktiskt en hel del grejer också som faktiskt är i säsong. Kål och ugnsrostade rotfrukter blandar jag med de första späda kirskålsbladen som skjutit upp ur jorden. Och ringlar slutligen en syrlig och ”klorofyllig” grönkålsvinägrett över som binder samman de olika komponenterna. Sen spetsar jag alltihop med lite avokado, mest för att jag tycker att det är så förbaskat gott, men vill man hålla sig helt med inhemska säsongsråvaror så klarar sig salladen utmärkt utan avokadon och citronen skulle kunna bytas mot t.ex. äppelcidervinäger.

februarisalladen

Februarisallad | 1 portion
1 morot
1 palsternacka
2 rödbetor/polkabetor
2 dl strimlad rödkål
1 dl kokta vita bönor
1 dl späda kirskålsblad
1/2 – 1 avokado
pumpafrö, svart sesamfrö & gojibär

Vinägrett
1 grönkålsblad
1/2 citron
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta, riven
salt och svartpeppar

Skala eller borsta rotfrukterna och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Lägg samman ingredienserna till salladen.
Repa grönkålen och mixa samman ingredienserna till vinägretten. Ringla över salladen och ät.

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar