Annons

Annons

Chokladmilkshake

chokladmilkshake

I ett par månader nu har jag provat en riktig monstermaskin till blender, nämligen en Oster Versa som jag fick hemskickad för att utvärdera. Under den här tiden har den kommit att bli en del av mina dagliga rutiner där jag ofta mixar en smoothie till frukost och kanske lite bananglass om eftermiddagen eller kvällen. Jag har även provat att använda den för att göra nötsmör, mixa soppor, gjort raw majonnäs och ketchup och andra röror med goda resultat. Motorn är på 1400 W, och kan stå igång 10 minuter i sträck innan den behöver vilas och kyla ner sig, så det är minsann bra krut i maskinen. Bäst av allt är omrörningspinnen som medföljer, den gör att jag kan röra i behållaren medan blendern är igång. På så vis kan man peta ner saker som kanske fastnar på sidorna eller röra runt bland råvarorna om motorn bara står och tuggar, fantastiskt tycker jag som tidigare haft maskinen där jag kört 10 sekunder, öppnat locket för att skrapa ner, kört tio minuter till, skrapat… ja, ni vet säkert.

Annons

Annons

Allra bäst är den, i min mening, till rinniga saker som smoothies, då rengörs den enkelt bara genom att sköljas av med lite varmt vatten. Gör man saker med tjockare konsistens, t.ex. nötsmör är det lite knepigt att skrapa ut resultatet och diskningen blir också lite besvärligare (jag avskyr ju att diska).

___

Men jag ska såklart också bjuda på ett recept såhär till helgmyset, en chokladmilkshake som smakar fantastiskt men faktiskt inte är särskilt ohälsosam. Alldeles utmärkt för hängmattan nu när värmen äntligen ska vara på väg!

Chokladmilkshake
1 ½ dl fryst banan i bitar
5 urkärnade dadlar
2 msk kakao
kokos/mandelmjölk till önskad konsistens

Blanda ingredienserna i en blender och mixa slätt, ta lite mjölk i taget och prova dig fram till en bra konsistens.


Kommentera

Annons


Laddar