Annons

Annons

Choklad & zucchinimuffins med kardemumma

chokladzucchinimuffins
chokladzucchinimuffins_

Vi står inför zucchinisäsongen och alla som någon gång haft en zucchiniplanta känner nog till hur oerhört rika mängder skörd dessa plantor kan ge. Sicken tur då att det är en så användbar grönsak som lämpar sig utmärkt till matlagning, i bröddegar men också som här i söta bakverk. Dessa muffins blir supersaftiga tack vare zucchinin och ett bättre sätt att få i sig sina dagliga grönsaker finns väl knappt än maskerad i en chokladcupcake?

Annons

___

Choklad & zucchinimuffins med kardemumma
1 liten zucchini
3 dl dinkelmjöl (el. vete)
1/2 dl psylliumhusk
1 dl kakao
2 dl havremjölk (eller 50/50 havregrädde & vatten)
1 dl vegetabilisk olja (jag tog 50/50 oliv & varmpressad raps)
1 dl agavesirap eller valfritt socker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemummakärnor
1/2 tsk salt

1/2 dl havregrädde
50 g choklad

Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Mortla kardemumman. Blanda samtliga ingredienser och rör ihop smeten så allt fördelas väl.
Stjälp ut smeten i muffinsformar och baka i ugnen på 200 g i ca 15 min eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna på bakgaller.
Värm grädden och rör ner chokladen bruten i bitar, rör tills alla klumpar lösts upp. Låt svalna något så ganaschen blir mer lättarbetad. Bred chokladen över muffinsen och toppa med ätbara blommor, hackade nötter eller andra tjusigheter.


1 kommentar

Annons


Laddar