Annons

Annons

Chocolate chip bean cookies

I år har jag odlat bönor för glatta livet, i alla dess former, färger, storlekar och smak. Anledningen? Jag vill undersöka hur mycket man måste odla för att fylla sitt skafferi för året och huruvida det är möjligt att som vegetarian självförsörja sig på basfödan baljväxter i ett någorlunda normalstort trädgårdsland. Samt se vilka sorter som passar vårt klimat bäst och ger rikaste skörd. Än har jag inte svaret, skördandet pågår för fullt och jag väntar ivrigt på resultat.

Annons

Lite av alla dessa bönor tog jag undan, kokade och använde istället för mjöl i en sats chocolate chip cookies, de blir därför glutenfria och är dessutom fria från raffinerat socker, ägg och mejeriprodukter (vegan om man äter honung eller byter detta mot t.ex. agave- dadel- eller lönnsirap). Receptet hittade jag i senaste numret av Buffé där Sarah från My New Roots  delade med sig av detta fina, goda och enkla recept. Kakorna blir mjuka, väldigt ”chokladiga” och jag är säker på att jag kommer baka varianter på dem fleeera gånger till.

Chocolate chip bean cookies | 15 st
3/4 dl honung
2 msk chiafrö
2 dl kokta bönor (gärna svarta)
2 msk kokosolja
3/4 dl kakao
2 krm chilipulver
3/4 dl hackad choklad
½ dl hackade torkade tranbär
flingsalt att strö över

Blanda chiafrö och honung, låt stå och svälla.
Mixa bönor, kokosolja, kakao och chilipulver slätt, Rör sedan i chiablandningen, choklad och tranbär.
Klicka ut på bakpappersklädd plåt och strö flingsalt över. Baka på 175 grader i 20 minuter.


6 kommentarer

Annons


Laddar