Annons

Annons

Chiapannkakor

chia_pancakes
chiapancakes

Fastän mitt liv inte är särskilt traditionellt inrutat i arbetsdagar och helg finns det vissa veckoritualer som jag håller hårt på – långfrukostar till helgen är definitivt en sådan. Under veckorna har jag sällan någon aptit alls om morgnarna utan nöjer mig fint med ett par koppar kaffe framför datorskärmen, men annat är det alltså lediga dagar. Då vill jag sitta länge, bulla upp något liknande en frukostbuffé och hinna bli lagom förväntansfull över dagen.

Annons

På sistone har det mest blivit fullkornsgröt med trädgårdens egna äpplen som jag stekt med kanel och ätit med blandade frön, torkade bär, nyponpulver, cacaonibs och bipollen. Men en annan frukostfavorit är pannkakor, och denna amerikanska variant gör jag helt växtbaserad då jag byter ut äggen mot chiafrö som får svälla i vatten och använder en vegetabilisk mjölkvariant istället för animalisk. På toppen ringlade jag lite fläderbärssirap som jag kokte ihop i höstas när fläderbuskarna lysta röda av sina mogna bär.

chiapannkakor

Ägg-, laktos- och mjölkfria (vegan) pannkakor.

Chiapancakes | 2 portioner
1 msk chiafrö
1 dl vatten
1 ½ dl mjöl (t.ex. dinkel, vete eller havre)
1 dl vegetabilisk mjölk
½ dl vatten
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Lägg chiafröna i blöt i vattnet och låt svälla minst 15 minuter, gärna mer.
Vispa ihop samtliga ingredienser till en klumpfri smet.
Stek i olja.


2 kommentarer

Annons


Laddar