Annons

Annons

Broccolipasta

broccolipasta

Glad köttfri måndag! Här kommer ett enkelt och snabbt pastarecept som jag hoppas kan passa till middag. Det här är en variant på svamppastan jag gjorde härom veckan och ett enkelt knep på hur man kan tänka när man vill äta mer vegetariskt men har svårt att komma på vad. Utgå ifrån något gammalt favoritrecept men byt ut ingredienserna mot andra råvaror i säsong. På så vis får man en automatiskt varierad kost med olika näringsämnen samtidigt som man inte kastar sig ut i helt främmande vatten med sina köksexperiment utan kan vara säker på att middagen blir både god och färdig i tid.

Annons

___

Broccolipasta | 2 portioner
1 broccoli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ chili
1 citron, zest + saft efter smak
4 dl havremjölk
1 kruka persilja
2 msk vetemjöl
1½ msk näringsjäst
salt och svartpeppar

Hacka lök och vitlök, stek i olja tills löken mjuknat och börjar få färg, salta och peppra. Bryt broccolin i buketter och skär stammen i tunna slantar (är den stabbig och grov kan den behöva skalas innan) och tillsätt broccolin samt hackad chili till kastrullen och fräs ytterligare någon minut. Pudra på vetemjöl och rör om så klumpar försvinner, slå på havremjölk och låt pastasåsen sjuda några minuter tills broccolin har lagom tuggmotstånd. Tillsätt näringsjäst och rör i hackad persilja och riven citronzest, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera med spagetti.


Kommentera

Annons


Laddar