Annons

Annons

Björksopptoast

bjorksopptoast
Så vad hände egentligen med mina björksoppar? Jo, jag stekte ihop dem med spenat och massor av kryddor och la på en skiva bröd med klyftor av päron. Just nu blommar hela världen upp och det finns råvaror att skörda nästan vart man än ser. I skogen plockade jag som sagt björksoppar men även enbär, vitlöken har jag nyss skördat i trädgårdslandet, salvian och timjan står gröna i örtagården och mitt päronträd har nog aldrig burit mer frukt. Bättre frukostmacka än såhär har jag nog sällan satt tänderna i.

Annons

___

Björksopptoast
ca 5 björksoppar
70 g spenat
1 vitlöksklyfta
½-1 röd chili
10 små skogsenbär eller 3 köpta
5 blad torkad salvia
några kvistar timjan
1 krm riven muskotnöt
olja att steka i

1 päron, i skivor
2 skivor surdegsbröd

Rensa svamparna och skär dem i skivor. Lägg dem i varm stekpanna, salta och peppra och fräs tills de släppt vätska, tillsätt lite olja, tunnt skivad vitlök, chili, salvia, timjan och mortlade enbär. Fräs tills vitlöken mjuknat och börjar få färg, tillsätt spenaten och vänd ner i pannan. Avsluta med att riva muskotnöt över.
Toppa brödskivorna med svampröran och de skivade päronen.


1 kommentar

Annons


Laddar