Annons

Annons

Ärt- & rödbetsbiffar med potatisgratäng

potatisgratäng

Nästa växtbaserade rätt ut som jag knåpat ihop med Alpro-produkter är en potatisgratäng som jag serverar ihop med ärt- och rödbetsbiffar. Kom ihåg att hashtaga med #grönaskafferiet om du lagar gratängen, någon annan av mina Alpro-recept eller om du knåpar ihop något helt eget växtbaserat så har du chansen att kamma hem en bunt Alprocheckar och börja 2015 på grönaste möjliga vis!
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.

Annons

rodbetsbiff

Ärt- & rödbetsbiffar med potatisgratäng

3 dl torkade gula ärtor
1 stor rödbeta el. 2 små
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl ströbröd
salt & svartpeppar

12-15 potatisar
1 gul lök
1 1/2 st Alpro matlagningsgrädde
1 tsk torkad timjan
salt & svartpeppar

Lägg ärtorna i blöt minst 8 timmar, häll därefter av vattnet och mixa till en grynig massa.
Riv rödbeta och hacka lök och vitlök. Tillsätt detta till ärtorna och mixa snabbt samman till en färs. Rör ner ströbröd och smaka av med salt och svartpeppar.

Skala och skiva potatisen så tunt du kan. Hacka löken fint.
Lägg ett lager potatis i botten av en ugnsfast form, salta och strö lite timjan över. Strö därefter ut lök och ytterligare ett lager potatis, salta och strö timjan efter varje lager potatis. Fortsätt tills all potatis och lök är i formen, avsluta med ett lager potatis. Häll matlagningsgrädden jämnt över formen och grädda på 180 grader i ca 60 minuter.

Forma ärtmassan till biffar och stek i rikligt med olja.

Servera biffarna och gratängen med en stor sallad till.


6 kommentarer

Annons


Laddar