Annons

Annons

Äggsallad med ugnsrostad potatis & blomkål

sallad
sallad_egg

I helgen kom våren med besked! Och med den har ljuset allt mer återvänt så till den grad att hönsen åter börjat värpa. Det firade jag med att svänga ihop en äggsallad som åts på min glasveranda som fullkomligt badat i solsken och blir så varm att det känns som sommar.

Annons

I rabatterna börjar kirskålen titta upp och skulle man vilja börja rensa ogräs redan nu kunde de passat utmärkt att också ha i salladen. Jag älskar späd kirskål och använder den i allt från grytor och soppor till sallader eller juice.

Äggsallad med ugnsrostad potatis & blomkål
3 stora potatisar
1 litet blomkålshuvud
100 g blandad sallad
2 dl torkade puylinser
4 ägg
en näve ärtskott

½ citron, saften
½ dl rapsolja
1-2 tsk torkad bockhornsklöver
salt & svartpeppar

Skär potatisen i bitar och lägg på lätt oljan ugnsplåt, bryt bort blasten från blomkålen och sätt hela blomkålshuvudet på plåten. Rosta i ugnen på 200 grader tills potatisen fått fin färg och blomkålen mjuknat.
Koka linserna enligt anvisning på paketen. Häll av vattnet och låt svalna något. Koka äggen, skala och skär i halvor eller klyftor.
Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda ingredienserna till salladen, häll dressingen över och vänd runt så allt blandas väl. Toppa med äggen.


5 kommentarer

Annons


Laddar